PRESS INFORMACIJA

 

 

 

Ove godine čak će tri hrvatske reprezentacije u tri discipline motociklističkog sporta predstavljati Hrvatsku na međunarodnim timskim natjecanjima: Motocross reprezentacija putuje na najveće ovogodišnje svjetsko motokros okupljanje „FIM Motocross of Nations" u njemački Teutschenthal, Supermoto reprezentacija kreće na „FIM Supermoto of Nations" u bugarski Pleven, dok će po prvi puta u povijesti nastupiti i reprezentacija u Quadcrossu na europskom Kupu nacija koje se održava u talijanskom Cingoliju.

 

29.09.2013

2013 MONSTER ENERGY FIM MOTOCROSS OF NATIONS, TEUTSCHENTAL

 

Zaključna utrka aktualne sezone na renoviranom njemačkom Teutschentalu, točnije na glasovitoj stazi Talkessel, bit će bez ikakve dileme najveći svjetski motokros susret u 2013. godini: sudjelovat će čak 41 reprezentacija iz isto toliko zemalja. Gotovo je teško za povjerovati kako je prvi Kup nacija, održan još tamo 1947. godine u nizozemskom Den Hagueu, imao tek tri nacije-sudionice. Ove će godine boje svojih zemalja braniti motoristi iz velikih motokros nacija kao što su Njemačka, Belgija, SAD, Nizozemska, Italija, Francuska... ali i egzotičnih zemalja poput Mongolije, Puerto Rica ili Venezuele.

 

Hrvatsku će predstavljati ono najbolje što trenutno može ponuditi: tri super-talentirana vozača iz samog vrha domaćeg motokrosa.

 

MX1: Matej Jaroš (Kawasaki)

 

- 24-godišnji Matej Jaroš, iz MK Požega Promet, dvostruki je prvak Hrvatske, a trenutačno drži drugu poziciju u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske u klasi Open s četiri pojedinačne pobjede.

 

MX2: Luka Križnik (Yamaha)

 

- 17-godišnji Luka Križnik, aktualni viceprvak Hrvatske u klasi MX2, jedan je od najvećih talenata hrvatskog motokrosa. Trenutno je vodeći u poretku Prvenstva Hrvatske klase MX2 gdje je u 12 utrka ostvario 7 pobjeda i 5 drugih mjesta

 

MX Open: Hrvoje Karas (Yamaha)

 

- 22-godišnji Hrvoje Karas, aktualni hrvatski prvak u klasi MX2 i član MK Karas team-a, vodeći je na Prvenstvu Hrvatske u klasi Open sa šest pobjeda iz 12 utrka te je i najveći kandidat za osvajanje naslova hrvatskog prvaka

 

Izbornik: Marko Leljak

Trener: Danko Braim

 

 

 

 

 

 

 

 

05./06.10.2013

FIM SUPERMOTO OF NATIONS, PLEVEN

 

Čak je 18 nacija prijavilo svoje timove za najveću ovogodišnju SuperMoto priredbu koja će se voziti na stazi Dolna Mitropolia u bugarskom Plevenu. Sveukupno startat će 20 nacionalnih vrsta (jer Češka i Turska nastupaju i sa juniorskim timovima), a među njima bit će i hrvatska reprezentacija predvođena vodećim u poretku Prvenstva Hrvatske i Alpe Adria prvenstva.

 

Vozač 1: Dejan Opet (Yamaha)

 

- 27-godišnji Dejan Opet, iz kluba Istra Poreč, već je godinama najbolji vozač SuperMota u zemlji, ali i šire. Ove je sezone još neporažen u Prvenstvu Hrvatske (6 utrka) dok je u Alpe Adria prvenstvu u deset utrka četiri puta pobijedio, a još dva puta bio drugi.

 

Vozač 2: Saša Matušić (Aprilia)

 

- 37-godišnji Saša Matušić, član MCK Kvarner Matulji, odvozio je ove sezone samo utrku u Puli, ali i to je bilo dovoljno da pokaže kako je riječ o vrhunskom natjecatelju: osvojio je jedno drugo te jedno četvrto mjesto. U reprezentaciju donosi svoje bogato iskustvo.

 

Vozač 3: Luka Matušić (Honda)

 

- 32-godišnji Luka Matušić uključio se u Prvenstvo Hrvatske klase S-Open tek nakon Osijeka te postigao sjajne rezultate: jednu pobjedu, dva druga te jedno peto mjesto. Veliko iskustvo i njegov je glavni adut.

 

Izbornik: Jadranko Dika

 

 

 

 

 

12./13.10.2013

QUADCROSS OF EUROPEAN NATIONS, CINGOLI

 

Po prvi će puta u povijesti domaćeg motociklizma Hrvatska imati predstavnike i na Kupu nacija u Quadcrossu koje će se održati u talijanskom Cingoliju, što je peto izdanje ove utrke. Za taj povijesni događaj napravljena je reprezentacija od tri doslovno najbolja vozača ove godine koji drže tri vodeće pozicije u poretku Prvenstva Hrvatske, klasa Q5.

 

Vozač 1: Dario Suhina (KTM)

 

- 17-godišnji Dario Suhina, član SMK Savski Marof, ima sezonu za pamćenje: samo na jednoj utrci sezone nije uspio doći do pobjedničkog postolja (koju nije niti završio), a sveukupno je uzeo čak sedam pobjeda u 10 održanih utrka.

 

 

Vozač 2: Filip Šimunec (Yamaha)

 

- 16-godišnji Filip Šimunec iz MK Quad Sv.I.Zelina, usprkos svojim mladim godinama uporno skuplja bodove u Prvenstvu Hrvatske te je ove sezone već četiri puta bio na pobjedničkom postolju, što mu je i donijelo trenutno drugo mjesto u poretku. Nastup u Cingoliju bit će mu veliki poticaj za daljnji rad.

 

Vozač 3: Duško Kušević (Yamaha)

 

- sa 30 godina najiskusniji u reprezentaciji, Duško Kušević iz Savskog Marofa ove je sezone jaka konkurencija svom momčadskom kolegi Dariju Suhini i čak je četiri puta ove sezone bio na drugoj stepenici pobjedničkog postolja. Trenutno je treći u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske.

 

Izbornik: Igor Glavaš

 

Slika:

2013-09-24 11.30.55.jpg

 

Download zip format:

 

zip_icon.jpg 24.09.2013. Održana „presica“ – odlazak 3 reprezentacije na kupove nacija 2013. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------