POČETAK NOVE MOTOCIKLISTIČKE SEZONE DODJELOM NAGRADA

 
 
 
 
U subotu 25. siječnja u VIP dvorani stadiona Milenium održana je svečana dodjela nagrada najboljim motociklistima Hrvatske za 2013. godinu u devet disciplina - „NOĆ PRVAKA“. Svečanosti se odazvalo dvjestotinjak uzvanika, od saborskog zastupnika Marija Moharića, međimurskog župana Matije Posavca, gradonačelnika Križevaca Branka Hrga, načelnika D. Kraljevca Miljenka Horvata, članova Hrvatskog motociklističkog saveza te ostalih predstavnika hrvatskih moto klubova i vozača.
 
Najbolji u kategoriji cestovnih motocikala u 2013. godini je Luca Tommasini, Talijan s hrvatskom licencom koji nastupa u klasama 600 i 125, a Dario Horvat osvojio je nagradu za najboljeg u klasi 1000 ccm. U skuterima nagrade su osvojili Igor Špoljarić i Dario Dumančić u dvije klase: 70 i OPEN. U motocrossu posebnu pozornost dobila je najmlađa ali i jedina natjecateljica Mia Ribić kojoj je samo osam godina te je najbolja u klasi MX 50 juniori. Ostali dobitnici su Nikola Hranić, Luka Crnković, Luka Križnik i Hrvoje Karas, u disciplini koja je fizički najzahtjevnija. Disciplina enduro nije nimalo lakša, te vozači u dva dana utrka prijeđu i do 500 km ceste i teškog terena. Najbolji vozači proglašeni su Robert Vozila i Dejan Premužić. U speedwayu, najzanimljivoj disciplini iz razloga što je specifičnost motocikla da nema kočnice ni brzine, već 500 kubični motor pokreće samo gas i kvačilo, a brzina doseže i do 130 km/h na ovalnoj stazi. Najboljim je proglašen Jurica Pavlic, višestruki europski prvak te vozač poljske ekstralige, najjače lige svijeta, gdje vozi za klub iz Wroclawa. U supermotu nagrade su osvojili Dejan Opet i Jurica Cebović, dvije klase: S1 i OPEN. Vozači su nagrade osvojili i u disciplinama motoslalom, quad i odltimer.
 
Najboljim klubom HMS-a proglašen je Motocross klub „JASKA“ , dok su uz Jasku, MK Kvarner i Speedway klub „UNIA“ dobili nagradu za organizaciju utrka europskog i svjetskog prvenstva. Predsjednik HMS-a podijelio je i posebna priznanja za doprinos motociklizmu, kao i najboljim motociklistima godine po disciplinama: Luca Tommasini (cestovni motociklizam), Igor Špoljarić (skuteri), Nikola Hranić (motocross juniori), Hrvoje Karas (motocross seniori), Dejan Premužić (enduro), Jurica Pavlic (speedway), Edi Maršanić (motoslalom), Jurica Cebović (supermoto), Dario Suhina (quad) i Jure Lampe (oldtimer). Motociklistom godine proglašen je Hrvoje Karas, te su podijeljene nagrade za posebne zasluge FIM Meritum i Zlatna kaciga.
 
Predsjednik Saveza g. Stjepan Peršin izrazio je zadovoljstvo ovakvim početkom sezone te zaželio uspješnu godinu svim vozačima i organizatorima utrka. Vjerujemo da će ovaj sport dobiti pozornost, kako medijsku, tako i od publike, te da nas sve očekuje svijetla budućnost.
slike
1
 
 2
 
Dario Horvat i župan međimurski
 
Mia Ribić i župan
 
najbolji klubovi
 
najbolji vozači disciplina
 
oldtimer
 
posebna priznanja
 
Zlatna kaciga
 
Zvonimir Pavlic i Stjepan Peršin
 
 
download file
 
zip_icon.jpg 25.01.2014. Noć prvaka za 2013 - Speedway stadion Milenium 25.01.2014. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------